Руският филм Бедните хора“ (2019) на Лолита Наранович беше удостоен с първа

...
Руският филм Бедните хора“ (2019) на Лолита Наранович беше удостоен с първа
Коментари Харесай

„Бедните хора“ грабна първа награда за късометражен филм на CineLibri 2020

Руският филм „ Бедните хора “ (2019) на Лолита Наранович беше почетен с първа премия в границите на състезанието на Синелибри за късометражен филм по претекстове от литературно произведение.

Никола Димитров, изпълнителен шеф на TatraTea, разгласи името на спечелилия, а уредниците разпространиха видеообръщение на режисьорката, в което се споделя:

„ Благодаря от името на целия ми екип, тази премия е толкоз непредвидена! Развълнувана съм до сълзи. Толкова сме щастливи, че затворените граници не попречиха на кино лентата ни да бъде излъчен в България. Благодаря ви, че ни помагате да вършим света по-добър посредством киното “. 

Петнайсетминутният филм на Лолита Наранович е въодушевен от творби на Лев Толстой и Виктор Юго.

Церемонията по награждаване на отличените късометражни филми се състоя на 1 ноември в кино „ Люмиер Лидл “ в наличието на журито, чиито представители тази година са Мартина Апостолова, Петър Крумов, Неда Морфова и Стефан Денолюбов. И осемте късометражни кино лентата, селектирани в програмата на CineLibri  2020, бяха излъчени по време на събитието.

На второ място беше класирана късометражната анимация „ Пеперуда и мишка “ (2019) на Мира Янкова, художник, режисьор и сценарист. Актрисата Мартина Апостолова връчи премията и показа кино лентата, въодушевен от хайку на Йоса Бусон.

Трета премия получи късометражният документален филм „ Чужденецът “ на Ани Антонова.

Журито дефинира и една специфична премия „ за дръзновен и ексцентричен режисьорски метод “, която отиде при Аспарух Франгов за кино лентата му „ В плен “, въодушевен от творчеството на Достоевски. Наградата връчи операторът Калоян Божилов, специфичен посетител на церемонията.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР